TR | EN
Aktiviteler
İsteğe bağlı olarak kongre sonrası üç gezi planlanmaktadır. Gezilere katılmak için kongrenin ilk günü mutlaka kayıt masasındaki gezi listesine kayıt yaptırmalısınız.Bir gezi rotasına en az 25 kişinin kayıt olması gereklidir. Kayıt sayısı 25'den düşük olan geziye kayıt olanlar için 05 Ekim 2019 17.00'de geriye kalan diğer gezilere geçme imkanı verilecektir.
 
1. Sivrihisar ve Frig Vadisi (06 Ekim/Pazar 2019, Saat: 08.00-17.00-20 TL)
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Anadolu'nun en büyük ahşap direkli camileri arasında bulunan 8 asırlık Ulu Cami ve Nasrettin Hoca Evi başta olmak üzere bir çok eşsiz yerler ve mekanlar bulunmaktadır​. Gezinin ayrıntılı planı ve rotası için lütfen tıklaynız. 
 
 

 

2. Eskişehir Şehir Gezisi (06 Ekim/Pazar 2019, Saat: 09.00-16.00-20 TL) 

3. Orta Sakarya Vadisi (Mikroklima Alanı) (06 Ekim/Pazar 2019, Saat: 08.00-16.00-20 TL)

Eskişehir’in yaklaşık 40 km. kuzeyinde yer alan doğu-batı uzanışlı bir vadidir. İdari olarak Eskişehir’in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinin sınırları içerisinde kalmasına rağmen, coğrafi olarak Batı Karadeniz Bölümü’nde yer almaktadır. Etrafı yüksek dağlarla (1500 m.) çevrili olan bu yörenin en önemli özelliği, vadi tabanında yükseltinin yer yer 200 m. lere kadar düşmesi nedeniyle tam bir mikroklima alanı olmasıdır. İç Anadolu bozkırlarının bu kadar yakınında yer alan sahanın gerek doğal ortam özellikleri, gerekse ekonomik özellikleri yakın çevresinden oldukça farklıdır. Nitekim güney ve kuzey yamaçları nispeten sık bir orman örtüsüyle kaplı olan vadinin taban düzlüklerinde ılıman iklim bitkilerinin birçoğu (Pirinç, pamuk, zeytin, Antep Fıstığı, incir, üzüm, Antep fıstığı vd.) yetişebilmektedir. Vadide, turunçgiller hariç tüm sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılabilmektedir. 
Yörede, Şaryaj, kapız, Neck, dayk ve kırgıbayır gibi çok çeşitli yer şekilleri ile sıcaksu ve maden suyu kaynakları da bulunmaktadır. Eskişehir’in Adana’sı olarak bilinen sahada, bazı maki türleri, kızılçam, karaçam, ıhlamur ve meşe ağaçları ile birlikte kuzeye bakan derin vadiler içerisinde fındık bitkisine bile rastlanmaktadır. Bütünüyle ele alındığında Orta Sakarya Vadisi coğrafi açıdan tam bir laboratuvar görünümündedir.